18.09.2013
Penne z brokułami
Składniki:
makaron penne pełnoziarniste
brokuły (ja z reguły używam mrożonych)
śmietana sojowa (choć może być tradycyjna)
czosnek granulowany
sól i pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. W garnku na małym ogniu podgrzać śmietanę, cały czas mieszając. Dodać wcześniej rozmrożone (jeśli świeże to wcześniej ugotowane) i pokrojone brokuły. Przyprawić sporą ilością czosnku. Posolić i popieprzyć do smaku.
Kiedyś do gotującej się śmietany dodawałam także jeden trójkącik topionego sera, jednak wtedy już nie jest wegańsko, a w sumie i tak niewiele to zmieniało w smaku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pycha ! ;) mam brokula w domu, może cos wykombinuje
OdpowiedzUsuńJestem wielką miłośniczką brokułów, więc to danie dla mnie:-)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny i szybki pomysł na brokuły :) dawno nie jadłam makaronu
OdpowiedzUsuńzapraszamy do grupy dla wege blogerów https://www.facebook.com/groups/WegeBlogi/
OdpowiedzUsuńNa moim blogu http://jegokuchnia.blogspot.com nominowałem Cię do nagrody Liebster Award. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń