14.09.2013

Krem marchewkowy


Delikatny i rozgrzewający zarazem krem marchewkowy na jesienne dni. 

Składniki (na jedną porcję): 
ok. 0.5l bulionu z włoszczyzny
3 średniej wielkości marchewki
mały ziemniak
3 łyżki sojowej śmietany
imbir
cynamon
słodka papryka
sól i pieprz
łyżka ziaren słonecznika

Przygotowanie: 
Ziemniaka i marchewki pokroić i gotować tak długo w bulionie, aż warzywa będą miękkie. Dodać imbir, cynamon, sól i pieprz. Zblendować na gładki krem, następnie dodać śmietanę i wymieszać. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni i posypać nimi zupę.


2 komentarze:

  1. Idealny na jesienne dni;) Pysznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowny blog, cudowne zdjęcia i przepisy ^^ Będę często zaglądać ;)

    OdpowiedzUsuń